Bijgewerkt: 6 december 2023

Comfortkamer in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Amstelveens Weekblad
26-04-2007

Ziekenhuis Amstelland beschikt sinds kort over vijf één- en tweepersoons comfortkamers. Op de kamers kunnen patiënten gebruikmaken van extra diensten zoals een internetaansluiting voor de laptop, eigen koffie- en theevoorziening en gratis gebruik van televisie en telefoon binnen Nederland.

Ziekenhuis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Ziekenhuis AmstellandUit onderzoek van het ziekenhuis is gebleken dat een kwart van de ondervraagden meer wil betalen voor luxere zorg. Ook kreeg het ziekenhuis enige tijd geleden het verzoek van zorgverzekeraars of het mogelijk was comfortkamers in te richten voor hun verzekerden.

Jacques Moors, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis: ,,Het gaat uitsluitend om extra diensten buiten de behandeling en verzorging om. De medische behandeling en verzorging is voor iedereen gelijk. Ook kan het wel eens voorkomen dat de comfortkamers bezet worden door patiënten die vanwege medische redenen op een een- of tweepersoonskamer dienen te worden verpleegd. We blijven wel een ziekenhuis en daarom gaat medische urgentie altijd voor.’’

Het ziekenhuis heeft met een aantal zorgverzekeraars een contract gesloten voor het leveren van de comfortkamers, alleen patiënten die bij een van hen een aanvullende verzekering heeft, kan terecht op de kamers.

Externe link: Ziekenhuis Amstelland comfortkamers


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.