Bijgewerkt: 14 juli 2024

Collegetour door Amstelveen op 30 augustus 2016

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-08-2016

Op 30 augustus 2016 ging het college van B en W van Amstelveen op tour door de stad. Zij liet zich voorlichten over ontwikkelkansen van leegstaande kantoren tot woningen, recent opgeleverde nieuwbouwprojecten en andere kansrijke locaties voor herontwikkeling. Het college bezocht onder andere de wijk Greenstart die duurzaam gebouwd is op de locatie van het oude Amstelveen College. In dit gebied heeft B en W net groen licht gegeven voor een initiatief van ruim 100 huurappartementen op de plek van een niet-kansrijk kantoor.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Jan de Poorter, (l) hoofd Stedelijke Ontwikkeling volgt de leden van het college B en W van Amstelveen aan de Landtong (Groenelaan) op 30 augustus 2016


Ook mogelijke ontwikkellocaties aan de Bovenkerkerweg, het Augustinuspark, het Stadshart en de Landtong werden bekeken. Aan de Landtong in de wijk Groenelaan duidde wethouder Peter Bot (BBA) (Ruimtelijke Ordening) aan de hand van een plattegrond aan zijn collega’s de ontwikkelmogelijkheden van deze locatie. De gemeente heeft de regie op de herontwikkeling van de Landtong omdat het de grond in eigendom heeft. Ze onderzoekt de mogelijkheid van nieuwbouw van de huidige schoolgebouwen en wil ruimte maken voor nieuwe koopwoningen. Het college streeft naar gemengde wijken voor de sociale en economische balans. Groenelaan kent nu een relatief groot aantal huurwoningen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.