Bijgewerkt: 27 september 2022

College van B en W vergeet eigen uitgangspunten sportbeleid?

Nieuws -> Gemeente

Bron: BBA
05-02-2008

BBA (Burgerbelangen Amstelveen) constateert dat het College van B en W haar eigen uitgangspunten omtrent het sportbeleid lijkt te zijn ‘vergeten’ en zal het College hiertoe aanspreken op haar verantwoordelijkheid.

Vorige week bleek uit berichten in de lokale media dat conditietrainingen van Roda’23 in gevaar zijn gekomen door het sportaccomodatiebeleid van het huidige College van B en W. Ook Volleybal Martinus blijkt opnieuw in de problemen te zijn gekomen, nadat het toenmalige College van B en W het voortbestaan van deze beroemde club enkele jaren geleden ook al op het spel zette.

“Terwijl het College van B en W zonder blikken of blozen voorstelt voor (probleem)jongeren 800.000 euro zonder deugdelijke onderbouwing te willen besteden, worden sportverenigingen als Roda’23 en Volleybal Martinus feitelijk met een kluitje in het riet gestuurd. Ze worden in een zeer moeilijk parket gebracht door geen reële oplossingen aan te bieden ter vervanging van hun huidige sportaccomodaties,” aldus raadslid David de Jong. Sportverenigingen zijn voor hun voortbestaan volledig afhankelijk van goede voorzieningen. Door herontwikkelingsplannen van de gemeente moeten de sportverenigingen hun huidige accomodaties verlaten.

BBA constateert dat waar het College van B en W in 2006 ambitieus in haar collegeprogramma sport weer leek te omarmen, hier thans weinig van waar blijkt te zijn. Stellingen dat sport midden in de samenleving het motto is, een waardevol bindmiddel is, alsmede door te behouden wat er is, sport in de breedte mogelijk maakt, is het uitgangspunt van het College, maar ook zeer zeker die van BBA. “Nog geen twee jaar na dato lijkt het College bestaande uit VVD, CDA en PvdA deze onderdelen uit haar eigen Collegeprogramma te zijn vergeten”, zo stelt de woordvoerder van BBA.

Woensdagavond (6 februari 2008) zal BBA de kwestie aan de orde stellen en het College van B en W tijdens een raadsvergadering om verheldering vragen opdat het College voor een adequate oplossing zorgt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.