Bijgewerkt: 6 december 2021

College mag door met nieuwbouw Palet Noord

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-04-2011

De Raad van State heeft 20 april 2011 ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van basisschool Palet Noord. Een omwonende had beroep ingediend. Wethouder John Levie (BBA) van Ruimtelijke Ordening:’Het college is verheugd met de uitspraak. Het is fijn, dat het belang van ouders en leerlingen van grotere betekenis is dan de bezwaren van één omwonende. De komende maanden gaan we voortvarend aan de slag zodat we, zoals afgesproken, in 2013 de nieuwe school kunnen opleveren’.

Palet noord  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

OBS Palet Noord


Herbert Raat (VVD) van Onderwijs: ‘Onderwijshuisvesting is een speerpunt van het college. Ik ben daarom enorm blij met deze uitspraak. Het heeft ook direct invloed op de bouw van de 1e Montessorischool. Hiermee wordt namelijk pas gestart zodra het Palet Noord afgerond is. We doen er alles aan om onze Leerlingen en leerkrachten in goede schoolgebouwen te krijgen.’

De Raad van State had het bestemmingsplan aanvankelijk geschorst, omdat één bezwaarmaker had aangegeven, dat de nieuwbouw van Palet Noord voor meer verkeers- en parkeeroverlast zorgde dan in het bestemmingsplan was aangegeven. Nadat de gemeente aanvullende verkeersgegevens heeft overlegd, besloot de rechter dat de onderbouwing van de nieuwbouw van Palet Noord op dit punt voldoende is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.