Bijgewerkt: 21 september 2023

College en de gemeenteraad van Amstelveen voor beter openbaar vervoer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-07-2018

In december 2017 is de nieuwe concessie van Connexxion start gegaan en sinds die tijd regent het klachten. De regioraadsleden van de gemeente hebben de Vervoerregio dan ook verzocht het onderwerp te agenderen voor de eerst volgende regioraad op dinsdag 10 juli 2018. De regioraadsleden Edwin van der Waal, Arjan Gerritsen, Arnout van den Bosch, Patrick Adriaans en Lennart de Looze onderstrepen de koers van het college. Zo zetten ook zij hard in op het terugbrengen van de halte Grote Beer.

Cijfers laten zien dat deze halte zeer populair was. Het is een centrale locatie in de wijk en de afstand naar de eerst volgende halte is groot. Daarnaast bestaat het risico dat hierdoor minder mensen gebruik maken van het openbaar vervoer en het autogebruik richting Amsterdam toeneemt. Ook de bereikbaarheid van het ziekenhuis blijft ondermaats. De frequentie van buslijn 174 moet omhoog in de avonduren en het weekend om ziekenhuisbezoek ook dan met openbaar vervoer mogelijk te maken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Openbaar Vervoer


Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Openbaar Vervoer: 'In de afgelopen weken hebben wij de druk om noodzakelijke verbeteringen te realiseren opgevoerd. Het is goed dat wij dit samen met de regioraadsleden doen. Het is belangrijk dat onze wensen in de regioraad van 10 juli nogmaals aan de orde komen. Er is de afgelopen periode al een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is de halte Graaf Florislaan behouden, rijdt buslijn 199 weer door Bovenkerk, is halte Weldam teruggebracht en kunnen reizigers vroeger naar Schiphol. De Vervoerregio en Connexxion hebben hiermee een eerste goede stap gezet maar we zijn er nog niet.'

Evaluatie in oktober. De concessie wordt in oktober geëvalueerd om verdere verbeterpunten door te voeren in het Vervoerplan 2020. De Amstelveense regioraadsleden willen dat hierin ook het volledige traject van buslijn 199 wordt hersteld. Het in Amstelveen verdwijnen (met uitzondering van Westwijk)van deze belangrijke buslijn, die ook Ziekenhuis Amstelland aandeed, blijft een enorm gemis voor Amstelveen. Ook blijft de fijnmazigheid van het openbaar vervoer in Amstelveen een belangrijk aandachtspunt. Het college wil ook dit belangrijke punt meenemen in de evaluatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.