Bijgewerkt: 27 september 2022

College B en W Amstelveen op werkbezoek bij Wijnkoperij Henri Bloem

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-07-2016

Deze week op 12 juli 2016 bracht het college van B en W Amstelveen een werkbezoek aan Wijnkoperij Henri Bloem aan de Amsterdamseweg 160. Samen met andere winkeliers aan deze weg wordt gekeken naar het oprichten van een bedrijfsinvesteringzone (BIZ).

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

De leden van het College Ben W Amstelveen met vinoloog Peter Bruijgom, eigenaar van de Wijnkoperij Henri Bloem Amstelveen voor de zaak


Henri Bloem is een franchise-organisatie met meerdere vestigingen in Nederland. Sinds oktober 1995 zijn zij gevestigd in een historisch pand in Amstelveen, dat dateert uit 1924. Onder het pand bevindt zich een wijnkelder die via de centraal in de winkel gelegen trap te bereiken is. In verschillende nissen liggen wijnen op fles te rijpen.

Het college van B en W kreeg een rondleiding door de winkel. Daarnaast werd gesproken over de mogelijkheden van het oprichten van een BIZ aan de Amsterdamseweg. Een BIZ houdt in, dat bedrijven in winkelgebied, kunnen samenwerken door middel van investeringen in vooraf samen vastgestelde onderwerpen als bijvoorbeeld veiligheid, publiciteit en uitstraling. Zo wordt winkelgebied aantrekkelijker als werk- en leefomgeving.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.