Bijgewerkt: 16 april 2024

College Amstelveen kiest voor veiligheid op straat

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-09-2011

De komende vier jaar zetten Burgemeester en Wethouders van Amstelveen de gemeentelijke handhavingcapaciteit met name in op het bevorderen van veiligheid in de stad, het bestrijden van overlast op straat, het verbeteren van brandveiligheid en constructieve veiligheid en het tegengaan van illegale onderhuur. Dit blijkt uit het Strategisch Meerjarenprogramma Integrale Handhaving 2011-2015 en het uitvoeringsprogramma Toezicht en Handhaving 2012.

Op de gemeente rust de taak en verplichting om te handhaven bij overtreding van wet- en regelgeving. Het aantal gemeentelijke toezichts- en handhavingstaken op de terreinen bouw- en woningtoezicht, ruimtelijke ordening, brandpreventie, milieu, bodem, openbare ruimte en APV en bijzondere wetten is echter zo groot dat niet alles direct opgepakt en uitgevoerd kan worden. Het college heeft dan ook keuzes moeten maken.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Wethouder Herbert Raat (VVD) van Handhaving:’Voor het stellen van onze prioriteiten hebben we een risicoanalyse gemaakt. Gekeken is naar welke zaken essentieel zijn voor onze stad. Daarbij zetten we in op zaken die er echt toe doen en die soms van levensbelang zijn.

U kunt hierbij denken aan brandpreventie en het bevorderen van veiligheid in de stad. Helaas betekent dit dat we op andere vlakken, zoals welstand en vergunningvrije bouw, een stapje terug doen’.

Burgemeester Van Zanen: “Handhaving en toezicht zijn steeds belangrijker geworden. De inzet wordt flexibeler en het beleid zit dichter op de uitvoering. Meer maatwerk dus”.

Extra budget

In de Kadernota 2012 heeft het college extra geld gereserveerd voor veiligheid en handhaving. Dit extra budget wordt ingezet voor het aantrekken van extra personeel, het volgen van opleidingen om het integraal werken te optimaliseren en het gebruik van nieuwe automatiseringssystemen waardoor de efficiency toeneemt.

Behandeling in gemeenteraad

De gemeenteraad behandelt het Strategisch Meerjarenprogramma naar verwachting in de vergadering van oktober. Zodra het is vastgesteld is het volledige programma voor geïnteresseerden te downloaden via www.amstelveen.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.