Bijgewerkt: 21 juni 2024

College steunt GL in streven naar bos Westwijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
27-10-2005

Het college van B en W steunt het streven van de fractie van GroenLinks om in de Legmeerpolder een bos aan te leggen ten zuiden van de Westwijk.

Het heeft daartoe een brief geschreven aan de provincie Noord-Holland om het deel van de polder ten westen van de Bovenkerkerweg/ Zijdelweg en ten zuiden van de Van Hattumweg als zoekgebied toe te voegen voor het ontwikkelen van 240 hectare bos.

GroenLinks heeft na lang aandringen inzage gehad in provinciale plannen voor de aanleg van meer zogenoemd 'recreatief vlakgroen'. In een studie van Oranjewoud worden drie varianten beschreven voor de Bovenkerkerpolder. GroenLinks bepleit hier ook het eerder genoemde deel van de Legmeerpolder aan toe te voegen.

GroenLinks-fractievoorzitter S. Mager legde vorige week in deze krant zijn motivatie uit: „Het is een veel beter idee om ten zuiden van de nieuwbouwlocatie Westwijk zuidwest een flink bos aan te leggen. In de Westwijk worden de komende jaren nog honderden woningen bijgebouwd.

Een bos, aansluitend op de nieuwe wijk geeft bewoners de kans om in de directe omgeving te wandelen, te joggen of de hond uit te laten en biedt kinderen een perfecte plek om te spelen, te struinen en te ravotten. Een bos op die locatie zou in een enorme behoefte kunnen voorzien. Een bos midden in de polder heeft veel minder gebruikswaarde."

Het college steunt GroenLinks in zijn opvatting. Volgens B en W zal verruiming van het zoekgebied ,,betere mogelijkheden bieden de openheid en de huidige functies van de Bovenkerkerpolder te behouden en de toekomstige recreatiegebieden beter aan te laten sluiten op aangrenzende wooonwijken."
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.