Bijgewerkt: 19 mei 2022

Cobra Kunstprijs 2007

Nieuws -> Cultuur

Bron: Stichting Cobra Kunstprijs
03-05-2007

Het bestuur en de jury van de Cobra Kunstprijs Amstelveen maken bekend dat de Cobra Kunstprijs Amstelveen 2007 is toegekend aan de beeldend kunstenaar Johannes Schwartz. De Cobra Kunstprijs Amstelveen wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een in Nederland woonachtige beeldend kunstenaar die vernieuwend werkt en het experiment zoekt. De prijs werd in 2005 voor het eerst uitgereikt aan Joost Conijn.

Amstelveen
(Foto Johannes Schwartz - 2007)

Een foto van Johannes SchwartzJohannes Schwartz (München, 1970) maakt interieurfoto’s waarop geen mensen voorkomen. De foto’s – van behandelkamers van psychiaters, van kinderhutten, van de woonkamers van blinden en fotomodellen – kunnen niettemin opgevat worden als portretten, vanwege hun intimiteit. Schwartz interesseert zich voor de terloopse samenloop van spullen, die veelzeggend zijn over de identiteit van de bewoner.

Hij fotografeert wat hij aantreft, zonder enig ingrijpen en weet met zijn scherp oog voor de haast abstracte kwaliteiten van kleur, lijn en vorm in elk interieur een hoogstpersoonlijke esthetische orde bloot te leggen. Johannes Schwartz is de tweede winnaar van de Cobra Kunstprijs Amstelveen, die bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro, een tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen en een publicatie.

De jury bestaat uit Hedwig Fijen (directeur Manifesta, voorzitter), Alexander Strengers (hoofd Kunstcollectie De Nederlandsche Bank), Dominic van den Boogerd (directeur De Ateliers) en John Vrieze (directeur Cobra Museum voor Moderne Kunst).

De tentoonstelling van de prijswinnaar 2007 in het Cobra Museum zal plaatsvinden van 24 november 2007 tot en met medio januari 2008.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.