Bijgewerkt: 25 juli 2024

Claim dreigt bij staken project Veenendaalplein

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
26-04-2007

Als de bouw van woningen op het Veenendaalplein niet doorgaat is de kans groot dat door de projectontwikkelaar een schadeclaim wordt ingediend van 1,8 miljoen euro. Dat schrijft wethouder Remco Pols in antwoorden op vragen van BBA.

Ziekenhuis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het Veenendaalplein, waar 51 appartementen zouden komenDe gemeenteraad beraadt zich over de wijziging van het bestemmingsplan om daarmee de bouw mogelijk te maken. Projectontwikkelaar Proper Stok wil in het gebied 51 appartementen bouwen, verdeeld over twee complexen.

Tegen de plannen bestaan grote bezwaren in de buurt. In een brief aan de gemeenteraad en het college van B en W benadrukken zij dat zij de meeste moeite hebben met de wijze van besluitvorming. ‘De omwonenden c.q. belanghebbenden hebben geen kans gehad om serieus mee te praten en hun invloed te doen gelden op de (voorgenomen) besluitvorming met betrekking tot het Veenendaalplein.’

In de beantwoording van de vragen van Burgerbelangen schrijft Pols dat er geen ontsnappingsclausule in de contracten is opgenomen ‘aangezien de gemeenteraad in meerderheid reeds heeft besloten om met Proper Stok het bouwplan te gaan ontwikkelen.’ Dat is reeds in 2005 gebeurd.

Naast een mogelijke schadeclaim loopt de gemeente ook 4 miljoen euro mis aan inkomsten als de plannen niet doorgaan. Met die opbrengst is wel al rekening gehouden.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.