Bijgewerkt: 18 mei 2024

City Chase Amsterdam 2010

Nieuws -> Sport

Bron: Roy van Damme
11-08-2010

Altijd al op zoek geweest naar een uitdagend evenement midden in de stad? Soen Sport&Social Club maakt dit nu mogelijk met het evenement City Chase. Op zaterdag 9 oktober 2010  komt het tot best bekroonde sportevenement van Canada naar Amsterdam.

City Chase is een uniek stedelijk evenement, dat inmiddels uitgegroeid is tot het grootste stadsavontuur van de wereld. Voor de deelnemers, bestaande uit teams van twee, is het belangrijk dat ze beschikken over eigenschappen als: teamwork, vindingrijkheid, vastberadenheid en het vermogen om beslissingen te nemen.

CityChase Amstelveen
(Foto CityChase - 2010)

CityChase is een sportieve evenement in de stad


Dit hebben ze nodig als ze zoeken naar opdrachtpunten, ChasePoints, op onbekende locaties verspreid over de gehele stad. Deze ChasePoints zijn ontworpen om de teams te testen met een verscheidenheid van fysieke, mentale en andere avontuurlijke uitdagingen. Opdrachten kunnen variëren van abseilen tot het oplossen van een Sudoku en van branden blussen tot het eten van ‘ lekkere snacks’.

Bij de start van het City Chase event ontvangen de koppels een aanwijzingenformulier, die ze leiden naar de ChasePoints. Tijdens deze 4-6 uur durende race door de stad kunnen de teams gebruik maken van de hulp van familie, vrienden en de mensen op straat. De deelnemers mogen enkel het openbaar vervoer gebruiken op zoek naar de ChasePoints. Het eerste team dat het vereiste aantal ChasePoints haalt en heelhuids de finishlijn passeert wint de eerste editie van City Chase Amsterdam.

In 2003 werd het eerste startschot gegeven in Canada, daar is het reeds uitgegroeid tot het beste sportevenement van het land. Daarna is dit evenement ook in andere landen overgenomen en succesvol gebleken. In landen als de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland is de City Chase niet meer weg te denken.

The City Chase promo video

Inmiddels heeft het Chase virus ook toegeslagen in Europa. Ierland, Spanje, Portugal, Duitsland, Frankrijk en Engeland zijn reeds verzekerd van een eigen City Chase editie. En nu heeft Nederland ook zijn eigen Chase in Amsterdam! Iedereen die zin heeft in een spannende, uitdagende en vooral een te gekke dag kan zich nu inschrijven via www.citychaseholland.com Kijk ook op : www.citychase.com

Tijd: zaterdag 9 oktober 2010 van 11:00 - 18.00. Plaats: Start/finish is op het Marie-Heinekenplein in Amsterdam. Prijs: Individu: € 48,50 incl. BTW, Team (2 personen) : € 93,50 incl. BTW. Prijzen zijn onder voorbehoudAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.