Bijgewerkt: 5 maart 2024

City Beach Tour 2013 in Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Stef Leliveld
10-06-2013

De City Beach Tour is van 15 juni tot en met 18 juni 2013 te gast op het Stadsplein in Amstelveen. Dit plein, in het Stadshart van Amstelveen, wordt voor 4 dagen getransformeerd tot een zandstrand, waarop volop gesport wordt. Tijdens de City Beach Tour Amstelveen wordt jong en oud vermaakt met verschillende sport- en spelactiviteiten op het beach court.

Op zaterdag 15 juni beginnen de kinderen al vroeg met een beach soccer in samenwerking met Sporting Martinus. Nadat de kinderen zich hebben kunnen uitleven in het zand kunnen ze kijken, hoe de professionals het doen. Zaterdagmiddag en -avond staat in het teken van KNVB Eredivisie Beach Soccer.

Van 13.00 tot 20.00 uur nemen verschillende teams uit de Eredivisie het tegen elkaar op. Naast het beachcourt worden de spelers en toeschouwers vermaakt met diverse dansdemonstraties in samenwerking met Buenting Sport Amstelveen. Ook kan er kennis gemaakt worden met diverse sportverenigingen uit Amstelveen.

Beach Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Beachvolleybal in het Stadshart Amstelveen in juli 2008


Deze sportmarkt wordt georganiseerd in samenwerking met Sportbedrijf Amstelveen. De kleinste kinderen worden vermaakt met spel- en knutselactiviteiten van het Actie4Kids Entertainment Team. Tussen de wedstrijden door zijn er allerlei gratis beach games, waar leuke prijzen mee gewonnen kunnen worden, zoals een zitzak van Sit & Joy.

Op zondag 16 juni wordt er door de mannen amateurs gestreden om een ticket voor het KNVB Nederlands Kampioenschap Beach Soccer, dat 13/14 juli wordt georganiseerd in het The Hague Beach Stadium. ’s Avonds wordt het veld omgebouwd met tennisvelden voor het Open Beach Tennis Toernooi. Gedurende beide weekend dagen is er een DJ aanwezig die zomers muziek (Powered bij SLAM FM) verzorgd.

Op maandag 17 juni en dinsdag 18 juni zal het beach court gevuld zijn met schooljeugd. Door het diverse sport- en spelactiviteiten worden de kinderen gestimuleerd te gaan sporten en maken zij kennis met wat het zand allemaal te bieden heeft. Maandagavond 17 juni staat volledig in het teken van het Amstelveense bedrijfsleven. Tijdens het feestelijke Open Bedrijven Beach Volleyball Toernooi gaan verschillende bedrijven de strijd met elkaar aan. Welk bedrijf gaat aan het einde van de avond naar huis als winnaar?

Wil je zelf meemaken hoe het is om te sporten op een zandstrand midden in de stad? Schrijf je dan nu in voor de KNVB Beach Soccer Series, het Open Beach Tennis Toernooi en het Open Bedrijven Beach Volleyball Toernooi! Meer informatie over het evenement en de inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op www.citybeachtour.nl.

Achtergrondinformatie

Behalve in Amstelveen is de City Beach Tour deze zomer ook onder andere in St. Anthonis, Leiden, Oirschot, Vlaggetjesdag, Middelburg, Zwolle, Leeuwarden en Schoonhoven. Op het moment dat de meeste sportverenigingen de competitie hebben afgesloten gaan het beach sporten seizoen juist beginnen. De City Beach Tour is daarom een goede aanvulling op het traditionele sportaanbod. Partners van de City Beach Tour zijn:  Corona Extra, Powered by SLAM!FM, Jungheinrich, Sit & Joy, Funtec, Sportbedrijf Amstelveen en Schagen & Helder. De City Beach Tour wordt georganiseerd door GO Marketing, www.gomarketing.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.