Bijgewerkt: 25 juli 2024

Citizendium vs Wikipedia

Nieuws -> Internet

Bron: Slashdot / Wikipedia
18-10-2006

Larry Sanger, de eerste hoofdredacteur van de vrij online encyclopedie; Wikipedia, heeft nieuwe plannen. In Berlijn tijdens de conferentie ‘Wizard of OS’ in september 2006 kondigde hij het begin van Citizendium aan- ("citizens' compendium of everything")-  - het compendium van de burger. Dit project moet een concurrent van Wikipedia worden.     Wikipedia logo(Wikipedia.org collectie - 2006)

    Het logo van Wikipedia.org


  • Verschillen: geen anonieme editing van teksten, alleen deskundigen zullen het project begeleiden. De leden van Wikipedia waren niet geamuseerd."- meldt Slashdot.


Lees verder: The Citizendium Project (Engels),  Toward a New Compendium of Knowledge (shorter version)


Wat is Wikipedia?

Wikipedia is een vrij online encyclopedie, een project van de Wikimedia Foundation en behoort tot de 20 meest bezochte websites van het Internet. Het doel van Wikipedia is om in elke taal een complete, rechtenvrije encyclopedie op het web te creëren.

Omdat de artikelen door elke bezoeker bewerkt kunnen worden, geeft Wikipedia echter geen garantie wat betreft de juistheid van de informatie. Daarnaast is vanwege het open karakter van het project vandalisme een probleem. In totaal zijn er meer dan 2.500.000 artikelen te vinden op heel Wikipedia in 229 verschillende talen.

De Nederlandstalige versie is te vinden op nl.wikipedia.org en bevat momenteel 233.800 artikelen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.