Bijgewerkt: 17 mei 2022

Ciel van Sambeek signeert bij Venstra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Boekhandel Venstra
25-08-2008

Zaterdag 30 augustus 2008 zal de succesvolle Ciel van Sambeek vanaf 14.00 uur de langverwachte opvolger van 'Zadelpijn en ander damesleed' komen signeren. Dus heeft u ook zo genoten van 'Zadelpijn' en 'Het Verwende Nest', kom langs en ontmoet deze sympathieke schijfster!

In Koninginnenrit, het langverwachte en dicht op de huid geschreven vervolg op de succesvolle romans Zadelpijn en Het Verwende Nest, volgen we de beurtelings hilarische en dan weer ontroerende avonturen van de vriendinnengroep de Tîtes, de strijdvaardigste vriendinnengroep van deze tijd.  Achter de fraai gerestaureerde gevel van hun grachtenpand besluiten onze heldinnen dat het leven te kort is om er achteloos doorheen te fietsen. Ze zijn inmiddels wat ouder, maar ze voelen zich nog lang niet afgeschreven en willen nog één keer vlammen.

Ze halen alles uit de kast, zo nodig ook Viagra en testosteronpleisters, om van het leven te blijven genieten. Liever heftig dan deftig is hun motto. Alles liever dan nordic walking. Op eigen kracht zullen ze hun koninginnenrit, de rit van hun leven, maken, nu het nog kan. De tijd om te voldoen aan verwachtingspatronen van de buitenwereld is voorbij. Wat nu telt is de binnenwereld.

Koninginnenrit is een machtig boek. Het laat bovendien de stem van de volgende generatie horen. De Tîtes worden veelvuldig geconfronteerd met de problemen en meningen van hun kinderen en kleinkinderen en krijgen steeds meer commentaar op hun levenswijzen te verwerken. Er ontstaan pittige discussies, die uiteraard ook voor de nodige hilariteit zorgen.

Gesterkt en gelouterd worstelen de babyboomers met hun dilemma's en combineren ze vette lol met diepgang, verbondenheid met vrijheid, en zelfbeschikking met onvoorwaardelijke vriendschap. Never a dull moment.

Gepubliceerde boeken: Zadelpijn en ander damesleed, Het verwende nest, Zadelpijn de reisgids, Groeipijntjes, Stormvleugels.

Liza van Sambeek

Achter de schrijversnaam Liza van Sambeek zijn twee vrouwen verborgen: het Nederlands schrijversduo, Ciel Heintz (1949) en Liesbeth van Erp (1953).

Solo

Ciel schreef de psychologische roman Koninginnenrit onder haar pseudoniem Ciel van Sambeek. Ze debuteerde in 2006 met de roman Stormvleugels.

Boekhandel Venstra

Binnenhof 50-52 Amstelveen, (020) 641 98 80 info@venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.