Bijgewerkt: 19 mei 2024

Chung Do Kwan is de Amstelveense Sportvereniging van 2015

Nieuws -> Sport

Bron: David Chung
25-01-2016

Donderdag 21 januari 2016 is Sportschool Chung Do Kwan unaniem uitgeroepen tot Amstelveense Sportvereniging van 2015. De overige genomineerden waren Schaakvereniging Zukertort en Jeu de Boules vereniging Bulderbaan.

Taekwon-do is onder leiding van sabunim (leraar) David Chung, sterk gegroeid in Amstelveen. De club doet veel aan promotie, clinics op scholen en bedient vele doelgroepen. De jury vindt met name de aandacht voor de zwakkere in de maatschappij en de problemen van kwetsbare groepen in het oog springend. Voor iedereen; van jong tot oud, internationaal of nationaal er is een plekje bij Chung do Kwan.

Foto Amstelveen
(Foto Hans Willink - 2016)

Peter Bot (BBA) wethouder Sport en Taekwon-do leraar David Chung met de cheque van de Verenigingsprijs 2015 ter waarde van 2500 euro aan Chung Do Kwan, de beste sportvereniging van Amstelveen


 Er zijn lessen voor 3 - 4 jarigen (kleine krijgers), maar ook voor senioren (Sekwondo), waarbij een ieder zich op zijn eigen niveau (ook met kruk, of rollator) zich op basis van Taekwon-do leert te verdedigen. Deze lessen worden in bejaardenhuizen aangeboden. Chung Do Kwan heeft ook lessen voor autistische kinderen (autisdo), en lessen waarin kinderen door een unieke combinatie van Taekwon-do, mindfulness en gezamenlijk muziek maken, leren hoe ze weerbaarder zijn en zich beter kunnen concentreren (Powertijgers). Om volwassenen te laten ervaren, dat je sterker bent dan je denkt, wordt MindPower at Work aangeboden; dit is een combinatie van Taekwondo, NLP en mindfulness. Dit wordt ook bij bedrijven aangeboden.

De club staat qua ontwikkeling niet stil. Naast Taekwon-do is onlangs ook het Koreaans boogschieten en Koreaans zwaardvechten (kummooyeh) aan het lesprogramma toegevoegd. David Chung is regelmatig in Korea om zich bij te laten scholen door zijn leraren en grootmeesters. Afgelopen jaar waren er maar liefst vijf imposante bezoeken van deze master aan hen leerling David Chung, waarbij de leden werden getrakteerd op een extra verdieping van de kunsten middels seminars en de mogelijkheid om examen te kunnen doen bij de Koreaanse meesters hemzelf.

Afgelopen jaar heeft de vereniging een European seminar georganiseerd om de sport te promoten. David Chung: “Ik ben zeer vereerd, dat wij deze prijs hebben gewonnen. Ik heb dit samen met onze leden bereikt. Ik ben blij, dat zoveel mensen van jong tot oud kunnen profiteren van deze prachtige sporten en krijgskunsten. Het is niet alleen gezond om te bewegen, maar ik zie ook, dat meer mensen in hun kracht komen en zelfverzekerder worden. Ik ben dankbaar, dat ik daar een bijdrage aan mag leveren en hoop dit nog vele jaren te mogen voortzetten met ons geweldige team aan (assistent) instructeurs en alle betrokkenen”. De club is momenteel druk bezig met het opleiden van nog meer instructeurs, zodat zij in de toekomst nog meer mensen kunnen laten genieten van deze mooie sport.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.