Bijgewerkt: 24 juli 2024

ChristenUnie maakt zich ernstige zorgen

Nieuws -> Gemeente

Bron: ChristenUnie Amstelveen
14-10-2008

De ChristenUnie Amstelveen maakt zich ernstige zorgen over het bericht dat de gemeente Amstelveen 15 miljoen euro aan gemeenschapsgeld heeft uitgezet op een IJslandse bank. Zij wil tot op de bodem uitgezocht hebben waarom er met zoveel gemeenschapsgeld bepaalde risico’s zijn genomen en ook op welk moment die risico’s zijn genomen.

Ook wil zij hebben uitgezocht of er inderdaad al eind mei 2008 een verontrustende BBB-rating over de IJslandse bank zou zijn verschenen, mar de gemeente niettemin nadien toch nog gelden daar heeft uitgezet.

Koops  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Raadslid Jacqueline Koops-Scheele, van ChristenUnie Amstelveen


Een ander alarmerend feit was dat vanaf half september 2008 verschillende Amerikaanse- en Europese banken in problemen geraakten, waarna hun nationale overheden bijsprongen met astronomische bedragen. De ChristenUnie vraagt zich af of dit niet een signaal had moeten zijn om alle uitgezette gelden tegen het licht te houden en/of om gericht acties te ondernemen na de signalen uit de markt over de liquiditeitsproblemen van de IJslandse banken.

Zij verwacht dat over deze zaken snel duidelijkheid zal komen. Ook moet duidelijk worden wat de eventuele gevolgen kunnen zijn voor de Amstelveense begroting en haar financiële positie, indien de Amstelveense gelden niet meer door de IJslandse bank worden teruggestort.

Externe link:  Fitch Ratings: Landsbanki IslandsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.