Bijgewerkt: 22 september 2023

ChristenUnie-Amstelveen wil een Park and Ride in Amstelveen Zuid

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
02-10-2019

De fractie van de ChristenUnie-Amstelveen heeft een aantal malen in de vergaderingen van de commissie Ruimte, Wonen en Natuur een voorstel gedaan aan het college om te komen tot een Park & Ride in Amstelveen Zuid. De ChristenUnie is blij dat het college nu een onderzoek (zie: Amstelveens Nieuwsblad) naar de mogelijkheden gaat doen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Bert de Pijper fractievoorzitter van ChristenUnie-Amstelveen


Het idee is een P&R te creëren aan het einde van de nieuwe Amstelveenlijn. Volgens de ChristenUnie zal een P&R in Amstelveen-Zuid de parkeerdruk in de rest van Amstelveen doen afnemen. Een directe verbinding naar WTC zuid en de rest van Amsterdam moet het voor de automobilist, met bestemming Amsterdam, aantrekkelijk maken de auto op de P&R te parkeren. Als men dan direct onderzoek doet naar een snelfietspad (zoals vermeld in het Amstelveens Nieuwsblad van 2 oktober 2019) via het Zwarte pad zal een P&R alleen maar aantrekkelijker worden.

Park and ride zijn parkeerplaatsen met openbaar vervoersverbindingen die de forenzen en andere mensen die naar het centrum van de stad trekken, mogelijk maken hun voertuigen te verlaten en over te stappen op een bus, treinsysteem, of carpool voor de rest van de reis. Het voertuig wordt overdag op de parkeerplaats achtergelaten en opgehaald, wanneer de eigenaar terugkeert.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.