Bijgewerkt: 20 maart 2023

Chocoladecreaties van Peter Anton in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
06-12-2014

Van 10 december 2014 tot en met 1 februari 2015 zijn chocoladecreaties van Peter Anton te zien in Museum Jan van der Togt. Deze Amerikaanse kunstenaar geniet internationale bekendheid door zijn bigger-than-life sculpturen van levensechte bonbons en ander snoepgoed. Peter Antons (1963) hyper-realistische sculpturen van bonbons, ijsjes, lolly’s en taartjes doen denken aan de popart van Claes Oldenburgh, Jeff Koons en Andy Warhol. Niet voor niets wordt Anton ‘Candy Warhol’ genoemd. De schitterende, kleurrijke composities van verleidelijke pralinés, ganaches en likeurbonbons zijn lustopwekkende stillevens.

Foto Amstelveen
(Bron Museum Jan van der Togt - 2014)

Choco sculpturen van Peter Anton


Het werk van Anton werd al over de hele wereld gepresenteerd, maar is nieuw in Nederland. Zijn sculpturen maken deel uit van grote collecties als die van Bill en Hillary Clinton, Keith Richards van de Rolling Stones en de Koninklijke familie van Jordanië, en zijn opgenomen in de vaste collectie van onder meer The Portland Museum of Art. Modemerk Louis Vuitton bracht recent een hommage aan Anton in de etalages van haar winkels wereldwijd.

Peter Anton: 'In mijn sculpturen verander ik graag levensmiddelen en overdrijf om die een nieuwe betekenis te geven. Ik heb een aangeboren eerbied voor de dingen die we eten. Eten brengt mensen bij elkaar en er is geen betere manier om het leven te vieren. Door het gebruik van humor, schaal, ironie, en intensiteit in mijn vormen, het voedsel, dat we lief, esthetisch en verleidelijk vinden op atypische manieren.

Ik maak kunst die kan lokken, charme heeft, plaagt, ontwapent en verrassend is. Mijn beelden zetten de kijkers in een kwetsbare toestand, zodat ik met hun innerlijke zelf kan communiceren op een meer eerlijke en directe manier en ik activeer de honger bij de mensen voor de dingen die hen plezier geven en hen dwingen om zich over te geven. De sensuele aard van de werken stimuleert de fundamentele menselijke behoeften en verlangens die hunkeren om een passie te genereren.' Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen. Openingstijden woensdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00, zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.