Bijgewerkt: 19 oktober 2021

Chique bungalow vol met hennep in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Herbert Raat
13-02-2014

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Op woensdag 12 februari 2014 is er in een chique bungalow aan de Kringloop in Amstelveen een hennepplantage ontmanteld. De huur van de bungalow was € 2500 per maand. Omdat ik al eerder wist, dat er gedoe was over deze woning, ben ik even gaan kijken. Verbijsterend, wat een puinhoop.

raat Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

Herbert Raat, wethouder Handhaving in de woning aan de Kringloop met de wietplanten


De eigenaar kreeg waarschijnlijk makkelijk zijn geld, maar zit nu met een uitgeleefd pand. Mensen in de wijk, die ik sprak, zijn opgelucht over het ingrijpen van de politie Amstelveen en burgemeester Fred de Graaf. Zeker in woonwijken is de teelt van hennep zeer (brand) gevaarlijk. Ook ontwricht zo’n pand met allerlei rare types het veilige buurtgevoel. We hebben in Amstelveen extra geld uitgetrokken om te controleren op ‘rare bewoning’. Dit blijft wat mij betreft de volgende collegeperiode ook een prioriteit bij de gemeentelijke handhaving.

Voor de crisis werden huizen verkocht met de nodige winst. Nu zie je, dat mensen vaker hun bezit verhuren, omdat ze geen verlies willen maken, na bijvoorbeeld een echtscheiding. Ook de eigenaar van dit pand vroeg een pittige prijs, maar zit nu met een uitgeleefde woning. De politie nam 8500 hennepstekjes en 550 wietplanten in beslag en twee mannen en twee vrouwen werden ter plekke aangehouden.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.