Bijgewerkt: 1 augustus 2021

Cheques voor projecten Sportakkoord Amstelveen 2021 uitgereikt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-04-2021

Zeven Amstelveense organisaties hebben dinsdag 20 april 2021 cheques gekregen voor projecten om meer mensen te laten sporten en bewegen. 'Mooi om te zien dat in deze projecten wordt samengewerkt tussen sport, onderwijs, en zorg- en welzijnsorganisaties. Zo wordt goed invulling gegeven aan het Amstelveense Sportakkoord', zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport. De wethouder overhandigde de cheques in een speciaal georganiseerde coronaproof drive thru bij De Meerkamp.

Onder meer basketbalvereniging Millennium Basketbal Club Amstelveen (MBCA) ontving een cheque van 1.200 euro voor een 3x3 programma. De Schakel ontwikkelde samen met Buenting Sport een street dance-programma voor mensen met een beperking en kon ook op en cheque van 3.050 euro rekenen.

Daarnaast deed de stichting Hockey voor Iedereen met succes (1.650 euro) een aanvraag. De stichting wil kinderen uit minimagezinnen de mogelijkheid bieden om proeftrainingen hockey te volgen en uiteindelijk lid te worden van een vereniging. roOok het project ‘Naschoolse MultiSport Plus’ kreeg 4.583 euro subsidie voor gratis bijlessen gym voor kinderen die ondergemiddeld scoren op de MQ test; een test die motorische vaardigheden meet.

Ook is geld beschikbaar gesteld voor het programma ‘Meer bewegen voor ouderen‘. Studio Capoeira kreeg 1.500 euro voor beweegclinics op scholen en een open dag in Amstelveen. Het Amstelveens Wandelplan, georganiseerd door Stichting Amstelland Zorg, AV Startbaan, GLI coaches, Participe en AmstelveenSport, kreeg een cheque met 3.000 euro.


Sportakkoord Amstelveen from AmstelveenSport Beweegt on VimeoHet Amstelveense Sportakkoord (pdf 26 pagina’s) werd oktober 2020 bekrachtigd met als doel de sport in Amstelveen voor iedereen toegankelijk te maken. 'Samen gaan we ervoor zorgen dat sport voor iedereen wordt en dat iedereen mee kan doen', sprak wethouder Ellermeijer destijds. Inmiddels hebben 85 organisaties zich aangesloten aan het akkoord. De tweede subsidieronde begint in juli 2021. Om in aanmerking te komen moet er samenwerking zijn met een andere organisatie uit sport, zorg en welzijn, onderwijs of het bedrijfsleven.

Het lokale sportakkoord is een belangrijke stap naar een groter en inclusiever sportaanbod in Amstelveen. 'We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen sporten, maar ook dat iedereen zich veilig voelt. Ook een krappe beurs mag geen reden zijn dat iemand langs de kant staat' – aldus wethouder Ellermeijer.

Achtergrond. De Rijksoverheid heeft de gemeenten gevraagd een eigen sportakkoord op te stellen, waarin lokale partners uit sport, zorg, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar afstemmen welke thema’s zij in de gemeente willen oppakken, wie welke bijdrage daaraan levert en hoe ze dat willen organiseren. Meer informatie over het lokale sportakkoord is te vinden via www.sportakkoordamstelveen.nl. De regeling geldt voor 2020, 2021 en 2022. Jaarlijks is er € 50.000 beschikbaar. Het kernteam zal het bedrag van € 50.000 zoveel mogelijk over meerdere activiteiten/projecten verdelen. Voor 2021 heeft de overheid het uitvoeringsbudget verdubbeld, dit betekent dat er voor dit jaar € 100.000 budget beschikbaar is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.