Bijgewerkt: 28 maart 2024

Cantate en magnificat in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
18-02-2022

Zondag 27 februari 2022 wordt ’s middags om 16:30 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, muzikale avondgebeden gehouden, waarin een cantate en een magnificat (lofzang) uit de barok worden uitgevoerd. Voor het eerst sinds een half jaar is er onbeperkte toegang, dus iedereen is welkom. De entree is vrij, er een collecte bij de uitgang om de onkosten te bestrijden.



De cantate die zal klinken is een koraalcantate van de barokke componist Dieterich Buxtehude 'Erhalt uns Herr, bei deinem Wort.' Van oorsprong stamt de hymne, waarop de cantate gebaseerd is uit de tijd van Luther, maar in de loop der eeuwen zijn er meerdere keren strofen aan toegevoegd. In de loop der eeuwen is duizenden keren het magnificat, Maria’s loflied uit Lucas 1, op muziek gezet. In deze vesper wordt de compositie uitgevoerd, die Johann Pachelbel rond 1700 schreef.

Beide koorwerken worden uitgevoerd door het koor Linguae atque Cordis, dat begeleid wordt door een klein instrumentaal barokensemble. Bert ’t Hart heeft de muzikale leiding, Henk Trommel is organist en ds. Sieb Lanser is de liturg.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.