Bijgewerkt: 14 juli 2024

Cantate 161 van Johann Sebastian Bach in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
29-08-2016

Op zondag 4 september 2016 start het nieuwe seizoen met cantate 161 van Johann Sebastian Bach. De muzikale vesper begint 's middags om 17.00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. Vocaal ensemble Linguae atque Cordis zingt Komm, du süße Todesstunde, een cantate met als thema 'de dood'. De 'zoete' dood brengt de bevrijding van de geest uit het aardse lichaam en verenigt de gelovige met zijn Heer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Kruiskerk in Amstelveen


Ook Nelleco Aalders (alt) en Erik Janse (tenor) en enkele instrumentalisten verlenen hun medewerking onder leiding van Bert 't Hart. Liturg in deze vesper is ds. Pieter Masmeijer, organist is Henk Trommel.  Vanaf 16.30 uur is iedereen van harte welkom, koffie en thee staan klaar. Om 16.40 uur is er voor geïnteresseerden een korte uitleg over muzikale bijzonderheden van deze cantate. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Komm, du süße Todesstunde , cantate 161 van  Johann Sebastian Bach, is een van de cantates van Bach met als thema 'de dood'. Voor Bach is de dood niet het einde en een christen hoeft er geen angst voor te hebben. De 'zoete' dood brengt de bevrijding van de geest uit het aardse lichaam en verenigt de gelovige met zijn Heer. Bach onderstreept in de muziek de zoetheid onder andere door 'zachte' blokfluiten voor te schrijven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.