Bijgewerkt: 4 juni 2023

Campagne tegen fietsdiefstal

Nieuws -> Politie

Bron: Min. Binnenlandse Zaken
04-06-2008

Het kabinet wil dat het aantal fietsdiefstallen in 2010 met 100.000 is afgenomen ten opzichte van 2006. In dat jaar werden ruim 750.000 fietsen gestolen. Slechts in 120.000 gevallen werd aangifte bij de politie gedaan.

Elke week worden er in Nederland meer dan 1.000 gestolen fietsen teruggevonden, zonder dat de eigenaar zich meldt. Als iemand na diefstal wél aangifte doet met vermelding van framenummer en merk of chipnummer, kan de fiets als die wordt opgespoord via het nieuwe landelijke fietsdiefstalregister weer bij de eigenaar terug komen.

Minister Ter Horst heeft op woensdag 4 juni 2008 het startsein voor de landelijke campagne gegeven tegen fietsendiefstal. Ook heeft zij een convenant afgesloten met de fietsenbranche, de Fietsersbond, de ANWB, gemeenten, de politie, het Openbaar Ministerie, verzekeraars, de RDW en enkele andere organisaties. Al deze partijen zijn actief in de strijd tegen fietsdiefstal.

Axa slot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het serienummer van een AXA fietsslot wordt ook geregistreerd


Om het makkelijk te maken om framenummer en merk of chipnummer te noteren en te bewaren, kan iedereen op www.fietsdiefstal.nl  zijn persoonlijke fietspaspoort invullen. Op die manier zijn die gegevens altijd bij de hand om aangifte te doen na diefstal. Aangifte doen kan ook eenvoudig via internet.

Website: Fietsdiefstalregister

Lees verder: Convenant inzake de aanpak van fietsdiefstal 2008-2010(pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.