Bijgewerkt: 2 december 2023

Campagne 'Ouder worden in Amstelveen'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-08-2016

Voorzieningen voor ouderen beter in beeld. In samenwerking met haar Seniorenraad is de gemeente Amstelveen achter de schermen druk bezig met het opstellen van een handzaam overzicht van Amstelveense voorzieningen. Onder de campagnenaam ‘Ouder worden in Amstelveen’, proberen zij Amstelveense senioren en mensen in hun omgeving bewust te maken van de mogelijkheden binnen de gemeentegrenzen.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg met de leden van de Seniorenraad Amstelveen


De speciale website biedt bijvoorbeeld informatie over wonen voor senioren, hulp bij klusjes in huis, maar ook tips over activiteiten, cursussen, sport en ontspanning. Door de voorzieningen te clusteren op één plek wordt het voor ouderen meer overzichtelijk, zodat men kan kijken wat bij hem of haar past.

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg: “We zijn trots op onze ouderen in Amstelveen. Iedereen is verschillend. De één staat bij wijze van spreken nog dagelijks op de tennisbaan en de ander heeft wat meer hulp nodig. In de gemeenteraad is ook aandacht gevraagd over dit onderwerp door verschillende partijen. We hopen, dat door deze campagne nog meer ouderen gebruik gaan maken van de voorzieningen.”

Pim Golta voorzitter van de Seniorenraad: “Er is in Amstelveen genoeg te doen, maar onze ouderen weten dit vaak niet. Daarom hebben we met de wethouder gesproken over het beter bereiken van oudere inwoners. Deze campagne is een proef. We kijken hoe deze werkt en passen de middelen in de toekomst aan, indien nodig.”

De Seniorenraad bestaat uit de heer W.F. Golta, de heer R.M. Hooyberg, de heer J. Jannink, de heer B.G. Dinkla, mevrouw B.G. Broeze, mevrouw H.J. Kuiper, de heer J. Schout, mevrouw M. Ronner, mevrouw D.A.M. Schilperoord, de heer W.G. Hildebrandt en de heer T.C.M. van Emmerik.

De campagne ‘Ouder worden in Amstelveen’ zal 29 augustus 2016 van start gaan. De voorzieningen zijn dan te vinden op www.amstelveen.nl/ouderen. Ook is er aandacht voor in de lokale media en op de social media kanalen van de gemeente.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.