Bijgewerkt: 26 februari 2024

CDA-Amstelveen debatavond over de woningbouw

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
20-10-2023

Gaat het nog lukken om in Amstelveen en daarbuiten voldoende woningen te bouwen? En hoe houden we wonen betaalbaar? Deze vragen staan centraal tijdens een openbare CDA-bijeenkomst op maandagavond 30 oktober 2023 in Upper East, op Uilenstede in Amstelveen. 

De avond staat in het teken van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen met als prominente gasten het kamerlid Inge van Dijk en de recent bij het CDA teruggekeerde Lody van de Kamp. De avond wordt geleid door de Amstelveense CDA-fractievoorzitter en tevens lijstduwer voor de landelijke lijst, Arjen Siegmann.

Foto Amstelveen
(Foto Leonard Walpot - 2023)

Arjen Siegmann fractievoorzitter van CDA-Amstelveen

Betaalbare woning. De aanleiding voor de avond is de moeite om voor mensen in de regio Amsterdam nog een betaalbare woning te vinden. Dit zal een groot thema worden bij de aankomende verkiezingen en op deze avond wil het CDA over dit onderwerp spreken en luisteren wat er leeft bij de Amstelveners en omringende gemeenten.

DUWO. De avond wordt afgetrapt met een presentatie van Gijsbert Mul, directeur van studentenhuisvester DUWO. Hij zal kort de stand van zaken toelichten over het project Kronenburg dat door iedereen wordt gesteund, maar vooralsnog wordt geblokkeerd door een uitspraak van de Raad van State.

Inge van Dijk. Tweede Kamerlid Inge van Dijk zal spreken over woningbouw nu en in de toekomst. Hoe kunnen we zorgen dat woningbouw sneller verloopt? En hoe doen we dat zo, dat Nederland leefbaar blijft voor jong en oud?

Lody van de Kamp. Lody van de Kamp zal spreken over zijn terugkeer bij het CDA en zijn visie op de samenleving, waarin niet alleen gewoond wordt, maar waar we ook met elkaar in harmonie leven. Na de inleiding zal een gesprek worden gevoerd met de zaal. De avond wordt georganiseerd door de regionale CDA-afdelingen rond Amstelveen en Amsterdam. De inloop is vanaf 19.30 uur en de avond wordt afgesloten om 21.30 uur met een informele borrel. Adres: Upper East (Il Caffè Laan van Kronenburg 7a, 1183 AS AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.