Bijgewerkt: 21 juni 2024

CDA en D66 in de bres voor vakantiekampen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
02-06-2005

De lokale fracties van het CDA en D66 springen vanavond tijdens de raadsvergadering in de bres voor de vakantiekampen, die dreigen te verdwijnen door het grotendeels stopzetten van de subsidie.

De fracties zijn verontrust door onder meer berichtgeving in deze krant (AN 25-05) en vragen het college vanavond om opheldering. Beide fracties willen weten of de kampen dit jaar doorgang zullen vinden en vinden dat de vakantiekampen een belangrijke rol vervullen.

Het CDA is bang dat ouders met een laag inkomen straks een dergelijke hoge eigen bijdrage moeten afstaan, dat zij noodgedwongen hun kinderen hun vakantie moeten ontzeggen. „Wij zouden het ten zeerste betreuren," aldus Martijn Lustenhouwer van het CDA. D66 benadrukt vanavond ook de waardevolle bijdrage van de vakantiekampen aan de lokale gemeenschap, waarbij circa vijftig vrijwilligers zich twee weken lang inzetten voor het vakantieplezier van rond de 300 kinderen.

Voor informatie en reacties op de dreigende subsidiekorting op de vakantiekampen kan men terecht op de internetsite www.sfeermakers.net

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.