Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Buurt is hangjongeren zat

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
22-07-2009

Bewoners van de Bertha von Suttnerlaan in de Westwijk hebben hun maag vol van hangjongeren, die zich ophouden in het parkje in hun straat. Ze hebben diverse instanties gevraagd wat aan de overlast te doen.

Volgens de bewoners is er al tien jaar lang sprake van door jongeren veroorzaakte overlast in hun straat. Het begon heel beperkt, maar nam geleidelijk steeds verder toe, eerst alleen in het weekeinde, maar inmiddels ook op andere dagen van de week.

De jongeren begeven zich 's avonds en 's nachts naar het parkje met onder meer brommers, waarmee zij de bewoners uit hun slaap houden. Daarnaast hebben de bewoners last van geschreeuw en is er sprake van luide muziek. Bewoners constateren, dat de jongeren als gevolg van overmatig alcoholgebruik vernielingen aanrichten. Vooral het straatmeubilair moet het ontgelden.

Verder worden regelmatig glasscherven, lege bierblikjes, flessen en condooms aangetroffen op een plek die bedoeld is als speelplaats voor kinderen. Volgens de bewoners heeft het waarschuwen van de politie tot dusver weinig resultaat gehad. Dinsdag heeft een gesprek plaatsgevonden met Cardanus, die door de gemeente is ingehuurd, om te helpen de jongerenoverlast te beteugelen.

Afgesproken is dat op 10 september 2009 in Westend een bijeenkomst plaatsvindt met bewoners, Cardanus en de buurtregisseur van de politie. Tot die tijd inventariseren de bewoners, wat zij aan overlast te verduren hebben.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.