Bijgewerkt: 21 juli 2024

Busboot 'Floating Dutchman' officieel gedoopt

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
08-07-2011

Op vrijdag 8 juli 2011 hebben Eric van der Burg, wethouder Gemeente Amsterdam en Maarten de Groof,  Executive Vice President & CCO van Schiphol Group, de 'Floating Dutchman' gedoopt. De Floating Dutchman is een door Rederij Lovers ontwikkelde bus en boot speciaal voor toeristen, dagjesmensen  en reizigers  die op Schiphol aankomen of overstappen.

Floating Dutchman Amstelveen
(Bron Schiphol Group - 2011)

De 'Floating Dutchman' bij de Stopera in Amsterdam


Met deze busboot kunnen de bezoekers op een spectaculaire en bijzondere manier kennismaken met Amsterdam. De Floating Dutchman is ontwikkeld door Rederij Lovers en vaart door middel van 198 accu's geruisloos en CO2 neutraal door de Amsterdamse grachten.

Toeristische Innovatie

De Floating Dutchman met 48 zitplaatsen haalt reizigers op van Schiphol Plaza. De busboot rijdt vervolgens naar Amsterdam en plonst bij de Splash Zone nabij Science Centre Nemo in de Amsterdamse grachten en gaat als rondvaartboot verder. Na de rondvaart rijdt de bus weer uit het water en vervolgt haar tocht terug naar Schiphol.  Boeken van een tour kan via www.floatingdutchman.nl en de verkooppunten van Great Amsterdam Excursions op Schiphol.

'De Floating Dutchman is een aantrekkelijke aanwinst voor mensen die via Schiphol reizen. Met de komst van de Floating Dutchman kunnen niet alleen toeristen, maar ook transferpassagiers op een indrukwekkende en bijzondere manier kennismaken met ons Nederlands cultureel erfgoed: de Amsterdamse grachten.

De 'Floating Dutchman' tijdens de rondvaart in Amsterdam

De introductie van de Floating Dutchman geeft de reizigers een extra reden om via Schiphol te reizen en levert zo haar aandeel in onze  ambitie om Europe's Preferred Airport te zijn en te blijven, aldus Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO.

Freek Vermeulen, directeur van Lovers Transportainment: 'Deze nieuwe toeristische innovatie kan een belangrijke impuls geven aan de ontwikkeling van het toerisme in Amsterdam. We verwachten dat veel mensen die op Schiphol overstappen kort en krachtig kennis willen maken met de binnenstad. Maar ook voor toeristen of dagjesmensen is het een geweldige manier om Amsterdam te ontdekken.

Eric van der Burg, Wethouder Gemeente Amsterdam: 'Amsterdam is met de Floating Dutchman een  spectaculaire en duurzame attractie rijker. Het zal zonder twijfel veel extra toeristen verleiden vanaf Schiphol een rijdend en varend dagje Amsterdam te doen.

Met deze unieke trekpleister zetten we samen, Rederij Lovers, de luchthaven en de gemeente, Amsterdam en Schiphol internationaal nog beter op de kaart. Daar hebben alle partijen profijt van'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.