Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Burgerbelangen furieus

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
10-08-2005

De lokale overheid heeft in een persbericht laten weten in de bres te springen voor circa 23 huishoudens die door Eneco van water zijn afgesloten. Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is furieus over de manier waarop het college handelt.

De Socialistische Partij, niet in de raad vertegenwoordigd, bracht het probleem van de van water verstoken Amstelveners enkele weken geleden aan het licht. Na landelijke media-aandacht kreeg de SP bijval van diverse partijen, waaronder PvdA en BBA.

BBA-fractielid David de Jong is verbolgen over het persbericht: „Nu het college van B en W met een persbericht informatie over de kwestie geeft, is het vreemd dat het daarbij niet verwijst naar de gemeenteraadsfracties die de kwestie middels artikel 33-vragen hebben aangekaart.

" In het persbericht wordt gemeld dat de gemeente „zich geroepen voelt om waar mogelijk oplossingen voor haar gedupeerde burgers te zoeken."

Verder wordt gesteld: ,,De waterafsluitingen door Eneco in Amstelveen hebben landelijk veel aandacht gekregen. Amstelveen is geen partij in deze situatie, maar is wel in overleg getreden met het Waterleidingbedrijf Amsterdam over mogelijke oplossingen.

Wij adviseren de afgeslotenen en diegenen die mogelijk kunnen worden afgesloten, dringend contact op te nemen met 'Balans Schuldhulpverlening'," aldus de gemeente.

De lokale overheid beschikt niet over de (adres)gegevens van de gedupeerden aangezien de gemeente geen rol speelt in de levering van gas en water. Wel is duidelijk geworden dat het aantal afgesloten huishoudens niet 52, maar 23 stuks bedraagt. Drie panden blijken daarbij onbewoond.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.