Bijgewerkt: 26 februari 2024

Burgemeestersontbijt 2023 met leerlingen van OBS Piet Hein

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-10-2023

Op woensdag 11 oktober 2023 vond het Burgemeestersontbijt plaats op het raadhuis van Amstelveen. Leerlingen van groep 7A van Openbare Basisschool Piet Hein ontbeten samen met burgemeester Tjapko Poppens.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt dat aandacht vraagt voor het welzijn en de gezondheid van Nederlandse kinderen. Het blijkt dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Aandacht hiervoor blijft van belang.

Volgens burgemeester Poppens is het belangrijk dat kinderen in Amstelveen gezond opgroeien. 'We willen dat kinderen jong goede gewoonten aanleren, zoals gezond ontbijten voor je naar school gaat. Ik ben veel te weten gekomen over de ontbijtgewoontes van deze klas. Gelukkig ontbijten ze allemaal en begrijpen ze ook waarom dat belangrijk is.' Daarnaast kwamen allerlei andere onderwerpen aan de orde zoals, waarom het leuk is om burgemeester te zijn, wat de burgemeester zelf ontbijt en of hij thuis ook de ambtsketen draagt.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Burgemeester Tjapko Poppens tijdens de Burgemeestersontbijt met leerlingen van OBS Piet Hein op 11 oktober 2023 in het raadhuis van Amstelveen

Burgemeestersontbijt. Het ontbijtpakket werd ook dit jaar aangeboden door de productpartners van het Nationaal Schoolontbijt en gesteund door het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), de Maag Lever Darm Stichting, Gezonde School en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

JOGG gemeente. Amstelveen is sinds september 2023 JOGG gemeente. JOGG is een landelijk programma dat zich richt op een gezonde leefomgeving voor de jeugd zodat ze structureel gezonder opgroeien. Het hele netwerk rondom een kind draagt daaraan bij zoals kinderopvang, scholen, zorg- en welzijn, bedrijven en gemeenten. JOGG Amstelveen wil goede gewoontes stimuleren zoals gezonde voeding, meer water drinken, meer bewegen en beter slapen. Zo deed JOGG-regisseur Sven Kuit op de Kraanwaterdag een quiz over suiker in drankjes met kinderen (water 0 suikerklontjes appelsap 5) en deelde waterflessen uit aan kinderen.

Kijk voor gezonde ontbijttips op: Ontbijtpakket - Nationaal Schoolontbijt Wat geef ik mijn kind voor ontbijt, lunch en broodbeleg? (4 t/m 13 jaar)  VoedingscentrumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.