Bijgewerkt: 28 mei 2023

Burgemeester van Amstelveen sloot twee woningen vanwege wietteelt

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen/Gemeente Amstelveen
04-02-2021

De politie heeft dinsdag 2 februari 2021 zeven personen aangehouden die worden verdacht van bezit en handel in verdovende middelen. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen in de leeftijd tussen 26 en 62 jaar. Naast de aanhoudingen namen agenten grote hoeveelheden verdovende middelen in beslag.

De zaak kwam aan het licht nadat agenten bij een gerichte actie en een daarop volgende voertuigcontrole in Osdorp op twee man stuitten met een wapen en sporen van wiet in hun auto. Nadat het duo was aangehouden, leidde nader onderzoek naar een woning aan de Watercirkel in Amstelveen. Achter het flatgebouw en in de bosschages werd een man aangetroffen die in het bezit was een grote hoeveelheid drugs. Hij wilde aan zijn aanhouding ontkomen en rende weg.

Na een korte achtervolging kon deze vluchtende man ook worden aangehouden. Een korte zoektocht leidde naar een woning, waar agenten nog vier aanwezigen aanhielden. Daar werd naast drugs ook verpakkingsmateriaal en mobiele communicatieapparatuur in beslag genomen. In de directe omgeving van deze woning troffen agenten een wietplantage aan die kort daarvoor was geoogst. Alle verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor, de politie onderzoekt hun exacte betrokkenheid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De Aquarius flat in de wijk Groenelaan op 13 juni 2019. Op dinsdag 2 februari 2021 tijdens een grote politieoperatie werd een wietplantage in een woning in beslag genomen en totaal zeven verdachten aangehouden


Recent heeft de politie in twee panden in Amstelveen flinke hoeveelheden wietplanten aangetroffen. Het betrof een pand aan de Watercirkel en een pand aan de Jane Addamslaan. Op 3 februari 2021 liet burgemeester Tjapko Poppens beide panden tijdelijk sluiten.

In het pand aan de Watercirkel bevond zich een wietkwekerij met circa 284 wietplanten. De woning was niet bewoond en volledig ingericht op het kweken van wiet. Ook werd illegaal energie afgetapt. De politie heeft het pand ontruimd. Vervolgens besloot de burgemeester het pand per direct te sluiten. In het pand aan de Jane Addamslaan trof de politie een wietkwekerij van 400 planten aan. Op dit adres was er naast energiediefstal ook sprake van waterdiefstal. Ook dit pand liet de burgemeester direct na ontruiming sluiten.

Burgemeester Tjapko Poppens: 'Wietteelt is illegaal en in veel gevallen is de georganiseerde misdaad erbij betrokken. Daarbij zorgen wietkwekerijen voor overlast in de woonwijken. Denk aan brandgevaar en stank. Door panden tijdelijk te sluiten willen wij drugsoverlast in de wijken tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. In deze krappe woningmarkt moeten woningen beschikbaar zijn voor wonen en niet voor illegale activiteiten.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.