Bijgewerkt: 26 september 2022

Burgemeester van Amstelveen Mirjam van 't Veld kreeg een dreigbrief

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-03-2016

Op het Twitteraccount van Pascale Georgopoulou de raadsgriffier van de gemeenteraad werd deze brief van de burgemeester van Amstelveen gepubliceerd:

Datum 10 maart 2016

Betreft: Bedreiging burgemeester

Geachte heer, mevrouw,

Eind vorige week heb ik een dreigbrief ontvangen. Deze was persoonlijk aan mij gericht als burgemeester. De brief is gerelateerd aan de komst van vluchtelingen naar Amstelveen. De inhoud was dermate verontrustend, dat ik direct aangifte heb gedaan bij de politie. Het OM pakt de zaak hoog op. Ik heb dit na de raadsvergadering op 9 maart aan het Presidium gemeld.

U zult begrijpen, dat ik geschrokken ben, maar nog meer, dat ik teleurgesteld ben over de mensen die deze brief anoniem aan mij hebben gestuurd, de opvattingen die zij verkondigen, opvattingen die kennelijk met een doodsbedreiging moeten worden opgelegd, Wij hebben als gemeente de verantwoordelijkheid op ons genomen om vluchtelingen op te vangen. Dat doen wij niet als gemeente alleen, maar samen met vele vrijwilligers en de hele gemeenschap.

Als burgemeester maak ik mij samen met het gemeentebestuur, politie en justitie hard voor een waardige en veilige opvang met oog voor de situatie en de belangen van zowel de vluchtelingen als de omgeving, ik zal niet wijken voor bedreigingen. En ik vraag u om dat ook niet te doen. Wij wijken niet voor bedreigingen loze kreten en bangmakerij. Laten wij samen blijven staan voor de waarden die wij belangrijk vinden.

Met vriendelijke groet,

de burgemeester van de gemeente Amstelveen,

mevrouw drs. M.M. van 't Veld

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Burgemeester van Amstelveen Mirjam van 't Veld maakt tijdens de gemeenteraadsvergadering op 9 maart 2016, een ontspannen indruk


Reactie burgemeester @mirjamvantveld op dreigbrief. "Ik zal niet wijken voor bedreigingen." #burgemeestersAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.