Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Burgemeester en wethouder bezochten kinderburgemeester Elina

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-11-2020

Op maandag 30 november 2020 ontvingen kinderburgemeester Elina en haar klas burgemeester Tjapko Poppens en Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs. Ze zit in groep 7 van de Piet Hein school.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Burgemeester Tjapko Poppens, kinderburgemeester Elina Organhi, Frank Berkhout wethouder Onderwijs en meester Joost de Boer met de groep 7 van OBS Piet Heijn


De kinderen van de klas mochten vragen stellen aan beide burgemeesters en wethouder. Bijvoorbeeld of de burgemeester Rutte kent, of je een speciale opleiding moet doen voor het beroep burgemeester en of hij als kind al burgemeester wilde worden. Dat bleek niet zo te zijn! De burgemeester wilde boer worden en de wethouder conducteur. Elina wil later graag de politiek in, want ze heeft veel ideeën en vindt het leuk om een beetje invloed te hebben.

Naast veel vragen hadden de kinderen ook goede ideeën. Zo willen ze graag meer scholen voor kinderen die naar een speciale school moeten en speeltuinen voor grote kinderen in plaats van alleen een kleine glijbaan en zandbak voor peuters. Of een skateboardbaan, een BMX-fietsbaan of een trampoline. De wethouder en burgemeester nemen alle ideeën mee.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.