Bijgewerkt: 29 maart 2024

Burgemeester en wethouder bezochten Voedselbank Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-12-2022

De vrijwilligers van de Voedselbank Amstelveen kregen woensdag 7 december 2022 een bezoek van burgemeester Tjapko Poppens en Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder. Zij bedankten de medewerkers voor hun inzet op de Nationale Vrijwilligersdag. 'De Voedselbank vervult een belangrijke functie in Amstelveen, vooral in deze tijd' - zegt burgemeester Poppens.

Vanwege de komende feestdagen brachten de burgemeester en wethouder een doos kerstballen mee, als kleine attentie voor de vrijwilligers en om in de pakketten te doen. Het aantal huishoudens dat gebruikmaakt van de Voedselbank is gestegen, van honderd in september 2022, tot meer dan 130 nu. Ook zijn er minder giften, waardoor de Voedselbank meer moet inkopen. 'Het is belangrijk dat het aanbod op peil blijft, want steeds meer mensen hebben moeite de eindjes aan elkaar vast te knopen' - zegt wethouder Van Ballegooijen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn en burgemeester Tjapko Poppens met de vrijwilligers van de Voedselbank Amstelveen

De Voedselbank Amstelveen heeft recent € 10.000 extra subsidie gekregen om de extra huishoudens op te vangen. Ook wordt er extra aandacht besteed aan verse producten zoals groente en fruit.

Op 7 december is het 'Nationale Vrijwilligersdag', een landelijke dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook regionaal krijgen vrijwilligers extra aandacht. Gemeentes en organisaties zetten hun vrijwilligers in het zonnetje door ze bijvoorbeeld te huldigen of te onderscheiden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.