Bijgewerkt: 24 april 2024

Burgemeester Tjapko Poppens bezocht jubilerend echtpaar Born

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-03-2022

'De heer Carl (1936) en mevrouw Corry Born-Zegwaard (1937) zijn 60 jaar getrouwd. Vandaag schijnt de zon maar op hun trouwdag sneeuwde het. Beiden ‘born’ en getogen @Gem_Amstelveen wisten veel te vertellen over de groei van Amstelveen van dorp naar stad. Nogmaals van harte gefeliciteerd' -meldt Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen op zijn Twitter pagina.

Het bezoek was op woensdag 2 maart 2022 de heer en mevrouw Born om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum. Mevrouw en de heer Born zijn in Nieuwer-Amstel geboren. Oorspronkelijk woonden ze aan de Beijerenlaan waar mijnheer Carl Born zijn smederij en loodgietersbedrijf had. Tegenwoordig wonen ze al weer 56 jaar met veel plezier in de Koen van Oosterwijklaan.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen feliciteert de heer Carl Born en mevrouw Corry Born-Zegwaard op woensdag 2 maart 2022 met hun Diamanten huwelijk


J.W.F. Born loodgietersbedrijf, wie kent het niet in Amstelveen? Al drie generaties lang is het actief, maar wist u dat het allemaal begon met een smederij? De heer Johan Willem Ferdinand Born, roepnaam Wim en geboren in 1912, legde zijn bedrijf officieel vast op 2 november 1934, aan de Willem van Beijerenlaan 30. Naast het werk als smid, deed hij ook wat loodgieterswerk. In 1948 adverteerde Wim met: J.W.F. Born: Loodgieter, Smid, Draai-en Lasinrichting en erkend Installateur. Wim was gehuwd met Annie (geb. 1917) en zij kregen drie kinderen: Carl (geb.1936), Inge en Ferdy en woonden in de Willem van Beijerenlaan op nr 30.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.