Bijgewerkt: 26 mei 2024

Burgemeester Poppens in gesprek met bewoners na schietincident Nicolaas Beetslaan

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam/Gemeente Amstelveen
20-04-2022

De politie zoekt getuigen van de beschieting van een woning op dinsdagavond 19 april 2022 bij een woning aan de Nicolaas Beetslaan. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel sprake van schade aan een raam van de woning. De recherche onderzoekt de achtergronden van de zaak en wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

De bewoners hoorden rond 22.55 uur een harde knal en zagen daarna een bromfiets wegrijden in de richting van de Monseigneur Doctor H. Poelslaan. Ze belden direct de politie. Agenten zetten vervolgens het gebied ruim af. Specialisten van Forensische Opsporing (FO) hebben sporenonderzoek verricht. Op straat lagen meerdere hulzen, die zijn in beslaggenomen.Getuigenoproep. De recherche stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Heeft u foto's en/of filmopnames gemaakt? Heeft u andere informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan vragen wij u deze te uploaden via het tipformulier.

Burgemeester Poppens heeft een bezoek gebracht aan de Nicolaas Beetslaan in Bovenkerk Amstelveen, waar dinsdagavond 19 april 2022 rond 23.00 uur een woning is beschoten. De woning was op 17 december 2021 al getroffen door een explosie, veroorzaakt door een vuurwerkbom.

De burgemeester sprak samen met wijkteamchef politie Eric Aldewereld met een aantal omwonenden. Tjapko Poppens: 'Ik begrijp dat buurtbewoners erg geschrokken zijn. Het beschieten van een woning overschrijdt alle grenzen en is onacceptabel. Dit raakt het veiligheidsgevoel in de buurt. Daarom heeft het politieonderzoek hoge prioriteit.'

Het politieonderzoek is in volle gang. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld misdaad anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek.

Update 22 april 2022 16 uur:

Burgemeester Poppens heeft de woning aan de Nicolaas Beetslaan laten sluiten die op dinsdagavond 19 april 2022 werd beschoten. De sluiting is voor een periode van drie maanden.

Met de sluiting van de woning wil burgemeester Tjapko Poppens de openbare orde en veiligheid in de buurt herstellen. 'Ik begrijp dat buurtbewoners erg geschrokken zijn. Het beschieten van een woning heeft grote impact op de veiligheid van de bewoners van het pand en het veiligheidsgevoel van de buurt. Met de sluiting van de woning willen wij nieuwe geweldsincidenten voorkomen en kan de rust in de buurt terugkeren.'

Het politieonderzoek is in volle gang. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld misdaad anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.