Bijgewerkt: 30 september 2023

Burgemeester Poppens bezocht kringloopwinkel De Boem

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-11-2021

Op maandag 1 november 2021 bracht burgemeester Tjapko Poppens een bezoek aan de kringloopwinkels van De Boem, voorheen Boemerang. Hij werd ontvangen door Sven Keltering, directeur-bestuurder van De Boem en Abel Claassen, commercieel manager. De burgemeester kreeg een rondleiding en een kijkje achter de schermen op beide locaties. De Boem heeft een gemiddeld bezoekersaantal van 1.000 per dag.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Sven Keltering, directeur-bestuurder van De Boem met burgemeester Tjapko Poppens en Abel Claassen, commercieel manager van de kringloopwinkel


Stichting De Boem is een professioneel kringloopbedrijf, zonder winstoogmerk. Bij De Boem werken circa 125 mensen, het merendeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die een beschutte werkomgeving nodig hebben of in het kader van re-integratie, een stage of een zinvolle dagbesteding een plekje bij de Boem vinden. Burgemeester Poppens zei onder de indruk te zijn van de grootte, het diverse aanbod en uitstraling van beide winkels. 'De Boem dient meerdere maatschappelijke doelen. Mensen met een bescheiden beurs kunnen hier betaalbare, goede spullen vinden. Het is heel goed dat spullen een tweede leven krijgen en niet worden weggegooid. Daarbij is het mooi om te zien dat hier zoveel verschillende groepen mensen enthousiast aan het werk zijn.'

De Boem heeft kringloopwinkels op twee locaties. Meubels, speelgoed, antiek en huishoudelijke artikelen in de winkel op de Binderij 27. Sinds 20 oktober 2021 is een tweede winkel geopend op de Ziederij 6, waar kleding en boeken worden verkocht.

Openingstijden winkels: Ma - Vr van 9:30 -17:30 uur, Za van 10:00 - 17:00 uur. Inbrengen van goederen: Ma – Za van 10:00 – 16:30 op Ziederij 6.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.