Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Burgemeester Poppens bezocht Lelystad Airport

Nieuws -> Schiphol

Bron: Gemeente Amstelveen
25-09-2019

Lelystad Airport is zo goed als gereed om open te gaan en een aantal vluchten van Schiphol over te nemen. Dat is de boodschap van Hanne Buis, directeur van Lelystad Airport, aan bestuurders van Schiphol-gemeenten, Amstelveen, Aalsmeer en Haarlemmermeer, bij hun werkbezoek aan Lelystad Airport op maandag 23 september 2019. Het bezoek vond plaats op initiatief van burgemeester Ina Adema van gemeente Lelystad. De regiobestuurders werden bijgepraat over de ontwikkelingen rond Lelystad Airport en kregen een rondleiding door de spiksplinternieuwe, duurzaam gebouwde terminal.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Vlnr.: Nelleke van Bezooijen, directiesecretaris van Lelystad Airport, Robbert-Jan van Duijn (CDA) wethouder van Aalsmeer, Gido Oude Kotte, burgemeester van Aalsmeer, Ina Adema, burgemeester van Lelystad, Jurgen Nobel (VVD) wethouder van Haarlemmermeer, Tjapko Poppens, burgemeester van Amstelveen en Hanne Buis, directeur Lelystad Airport op 23 september 2019 in de passagiersterminal van het vliegveld


Het is de bedoeling dat Lelystad Airport zich ontwikkelt tot een schone, veilige, innovatieve luchthaven. Daarbij is de verwachting dat de luchthaven een belangrijke bijdrage zal leveren aan de economie en werkgelegenheid van de stad en de regio. De opening van Lelystad Airport komt tegemoet aan de wens van gemeenten rondom Schiphol om vluchten te verspreiden over meerdere luchthavens om de overlast van het vliegverkeer voor omwonenden van Schiphol te beperken.Spreiding over meerdere luchthavens. Voor gemeente Amstelveen is verdere groei van luchthaven Schiphol geen optie meer. De gemeente vindt dat de huidige afspraken om hinder voor de regio te beperken eerst moet worden nagekomen. De gemeente en Schiphol hebben afgesproken om samen te werken aan concrete maatregelen om de hinder te beperken en de leefomgeving te verbeteren. Naast korte termijn maatregelen, zoals beperking van het aantal nachtvluchten en minder vluchten vanaf de Buitenveldertbaan, wil de gemeente dat het besluit om vluchten te verspreiden over meerdere luchthavens in Nederland zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Volgens de gemeente kan niet alle overlast terecht komen op het dichtstbevolkte gebied van Nederland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.