Bijgewerkt: 21 juli 2024

Buitenplaats Wester-Amstel wil een ooievaarsnest plaatsen in het park

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Søren Ludvig Movig
18-05-2018

Wester-Amstel trekt vogels uit alle windstreken. Ruim 30 vogelparen vinden daarbij riant onderdak in door vrijwilligers onderhouden nestkasten. Accommodatie voor een ooievaarspaar ontbreekt echter nog. Vandaar dat de stichting Arcadisch Wester-Amstel een actie opstart voor de plaatsing van een ooievaarsnest.

Het nieuwe nest heeft een doorsnede van 1.30 meter en weegt circa 60 kilo. Dit luchtkasteel zal midden op de boomgaard worden geplaatst, boven op de stam van een teruggesnoeide wilde kers. Ooievaarscentrum De Lokkerij heeft de aan- en uitvliegroutes van het nest als luchtwaardig beoordeeld. Het streven is om het nieuwe ooievaarsnest einde van dit jaar geplaatst te hebben.

Voor de aanschaf en plaatsing zijn in totaal 350 euro nodig. Uw bijdrage wordt zeer op prijs stel gesteld. Dat kan via de donatiebutton op ‘westeramstel.com’, een overboeking op rekening NL67 INGG 0007232589 van de Stichting Arcadisch Wester-Amstel of via een bijdrage in de donatie bus in de hal van Wester-Amstel.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Buitenplaats Wester-Amstel in juni 2017


Fondsenwervingsacties helpen Wester-Amstel steeds aantrekkelijker te maken spelen voor natuur-, cultuur- en rustzoekers in het Amstelland. Zo zijn de afgelopen jaren historische gevellantaarns, fraaie plantenbakken, diverse markante tuinbanken en karakteristieke bomen en planten aangeschaft. Om Wester-Amstel ook de komende jaren mooi en toegankelijk te houden zijn bijdragen van vrienden, donateurs en bezoekers onmisbaar.

Over Wester-Amstel. Wester-Amstel is een historische buitenplaats, in 1662 gesticht door Nicolaas Pancras, burgemeester van Amsterdam. Het was toen én nu de perfecte manier om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Het huis, de poort, de theekoepel en het park zijn rijksmonument. Het park is het oudste groene monument van de gemeente Amstelveen. Wester-Amstel is gelegen aan de Amsteldijk Noord 55 in Amstelveen, midden in het groene Amstelland, omgeven door de stadsranden van Amsterdam-Zuid, Amstelveen en Amsterdam-Zuid Oost. Het park is geopend voor bezoekers op werkdagen van 9:00 tot 16:30 en op zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:30. In het park zijn diverse banken en picknickgelegenheden. Een gratis te downloaden audiotour biedt een verpozende wandeling langs de hoogtepunten van het park. Ook vinden er regelmatig exposities, lezingen en concerten plaats. Voor meer informatie over de audiotour en evenementen, kijk op www.westeramstel.com.

Over betrokkenen. De stichting Arcadisch Wester-Amstel (ANBl) helpt de publieksbeleving van Wester- Amstel verder te vergroten door het werven van vrijwilligers en fondsen, het genereren van publiciteit en het leveren van expertise. De familiestichting ‘ J.Ph.J.F. Lissone’ is eigenaresse van Wester-Amstel. Lissone kocht Wester-Amstel in 1900 met het fortuin dat hij verdiende met het eerste Nederlandse reisbureau. Zij streeft naar behoud van Wester-Amstel als publiek toegankelijke buitenplaats. De stichting Lissone is onderschrijft het manifest ‘Wij staan voor Amstelland’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.