Bijgewerkt: 15 april 2024

Brommobiel per abuis op de A9

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Weekblad
17-08-2007

Mevrouw E. Smit-Kramer kreeg onlangs de schrik van haar leven toen ze per abuis met haar brommobiel op de A9 belandde. Gelukkig schoot de politie haar te hulp. Dat het ook anders had kunnen aflopen, bleek zondag in Limburg waar een brommobiel op de snelweg betrokken raakte bij een ernstig ongeval

Mevrouw Smit-Kramer was samen met haar kleindochter vanuit Buitenveldert onderweg naar het centrum van Amstelveen. Door onoplettendheid miste zij de afslag richting het Stadshart. Zij besloot de volgende afslag te nemen, maar die voerde naar een voor haar onbekend deel van Amstelveen.

Brommobiel Amstelveen
(RDW - 2007)

Een brommobiel met een 45 km bordZe reed met de stroom mee en belandde zo uiteindelijk tot haar schrik op de A9. Dat ze daar met haar topsnelheid van 45 kilometer per uur een hinderlijk obstakel voor het overige wegverkeer werd de vrouw middels getoeter en de nodige gebaren op gewezen. Uiteindelijk vond ze een uitwijkmogelijkheid bij een benzinestation.

Het behulpzame personeel liet de geschrokken vrouw en haar kleindochter bijkomen onder genot van een kop koffie en schakelde de politie in om de vrouw onder begeleiding van de snelweg af te kunnen voeren. Daarbij reed een medewerker van het pompstation achter haar.

De politie was zeer behulpzaam en begeleidde de vrouw ‘zonder enige vermaning’ helemaal naar Stadshart Amstelveen. ‘Dankbaar en opgelucht konden mijn kleindochter en ik er toch een geslaagd uitje van maken, wat zonder deze behulpzame heren niet was gelukt,’ aldus de bestuurster.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.