Bijgewerkt: 19 april 2024

Britse crimineel in Amstelveen aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
09-09-2009

Dinsdagavond 8 september 2009 rond acht uur heeft een arrestatieteam een door de Britse autoriteiten gezochte man aangehouden. Tegen de 47-jarige Engelsman, Noel Cunningham liep een Europees Aanhoudingsbevel. De gezochte man werd op een terras in het centrum van Amstelveen gezien door politiemensen van het wijkteam Amstelveen-Noord.

Zij hadden nog geen uur daarvoor informatie en een foto van de gezochte man doorgespeeld gekregen van rechercheurs van de afdeling Zware Criminaliteit van de Dienst Regionale Recherche. Eenmaal in beeld werd de man onder observatie genomen en het arrestatieteam opgeroepen en ingezet.

De gezochte man ontsnapte, in Londen, in 2003 tijdens een arrestantentransport. Hierbij werd de arrestanten wagen aangevallen en een politieagent neergeschoten en een ander mishandeld. De nu aangehouden man was een paar weken geleden in het gebied van de Koninginneweg aangehouden bij een winkeldiefstal.

De man legitimeerde zich met een frauduleus verkregen echt paspoort op naam van een ander. Hierdoor viel hij bij een latere controle toch door de mand en werd duidelijk, dat de door de Britse autoriteiten gezochte man zich in Amsterdam of in de omgeving daarvan zou ophouden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.