Bijgewerkt: 28 mei 2023

Brit aangehouden aan de Zijdelweg

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
29-01-2010

Een 36-jarige Brit is in de nacht van donderdag op vrijdag 29 januari 2010 aangehouden op de Zijdelweg in Amstelveen. Daarbij werd ook een groot geldbedrag bij de man aangetroffen. De man viel op door zijn rijgedrag. Twee surveillerende agenten van het wijkteam Uithoorn gaven de man daarop een stopteken op de provinciale weg N521.


Grotere kaart weergeven De Zijdelweg met tankstation

Dat werd aanvankelijk genegeerd, maar even voorbij het tankstation op de Zijdelweg in Amstelveen wisten de agenten de bestuurder tot stoppen te dwingen. Er ontstond een situatie waarbij de bijrijder hevig verzet pleegde. Tijdens de aanhouding loste één van de agenten een waarschuwingsschot. Daarbij raakte niemand gewond.

De bestuurder kon uiteindelijk worden aangehouden en ging mee naar het politiebureau. De bijrijder vluchtte de weilanden in en wist te ontkomen. Naar hem is de politie nog op zoek. Ook het voertuig van de verdachte werd in beslag genomen. In de auto werd een groot geldbedrag aangetroffen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.