Bijgewerkt: 6 juni 2023

Brievenbushengelaars tijdens vlucht gepakt

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
16-06-2009

Een brievenbushengelaar en zijn chauffeur zijn op dinsdagmiddag 16 juni 2009, rond 13 uur op heterdaad door de politie betrapt toen zij toesloegen in de wijk Kosterverloren in Amstelveen.

De vlucht van de daders eindigde in Duivendrecht waar beide mannen zijn gearresteerd. Politiemensen waren na eerdere diefstallen aan het posten in de wijk en zagen een man post stelen. Vervolgens stapte hij in een gereedstaande personenauto en reed weg.

In Duivendrecht, op de Van der Madeweg, gingen de agenten tot aanhouding over. De chauffeur kon direct worden gearresteerd, maar de postdief was lastiger te pakken. Hij rende de auto uit en sprong de Van der Madeweg af, waarna hij landde op het ongeveer vier meter lager gelegen fietspad De Slinger.

Daarna rende hij door tuinen heen van In de Watermolen en gooide meubilair naar de achtervolgende politieman, die hem toch in de boeien kon slaan. Eenmaal in de politieauto klaagde hij over letsel opgelopen door zijn sprong. Hij wordt onderzocht in het ziekenhuis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.