Bijgewerkt: 15 juli 2024

Bridge leren in clubverband bij BC Amstelland!

Nieuws -> Sport

Bron: Jan de Vries
13-09-2009

In oktober 2009 start de BC Amstelland als eerste Amstelveense bridgeclub met een interessant project. Beginnende bridgers en bridgers, die al enigszins gevorderd zijn, krijgen een unieke kans om in clubverband het spel (beter) te leren spelen.

Bridge Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Bridge spelers in het Congrescentrum Amstelveen


Er wordt gestart met een cursus voor zgn. Startersbridgers. Op dinsdagavond krijgen de cursisten eerst een aantal weken les tegen een geringe vergoeding. Na een aantal lesavonden van deze kennismakingscursus wordt er al met elkaar gespeeld. Startersbridge is bridgen zonder bieden; in een later stadium krijgen de nieuwe leden bridge(bied)les.

Het idee van Startersbridge is ontwikkeld en wordt ondersteund door de Nederlandse Bridge Bond. Zo wordt er spel- en leermateriaal gratis beschikbaar gesteld. De Startersbridgers krijgen allemaal het praktijkboekje 'Startersbridge' en een Cd-rom om het af- en tegenspel thuis te kunnen oefenen. De praktijk wijst uit dat veel beginnende bridgers op deze manier enthousiast zijn geworden voor bridge!

Bridgers, die al wat speelervaring hebben, kunnen eveneens vanaf oktober bij BC Amstelland terecht. Deze Huiskamerbridgers worden onder begeleiding van clubleden van BC Amstelland vertrouwd gemaakt met clubbridge. Op de clubavond is er een speciale lijn waarin alleen deze bridgers met en tegen elkaar spelen.

Met de Kerstdrive op 15 december 2009 wordt het eerste traject afgesloten. Als de Startersbridger besluit door te gaan wordt hij lid van BC Amstelland vanaf 1 januari 2010. Ook dan bestaat de mogelijkheid tot het volgen van vervolgcursussen. De speelgelegenheid is het Go Centrum (Schokland 14, 1181 HV Amstelveen). De eerste cursusavond is 13 oktober 2009 (aanvang19.30). De inschrijving sluit wanneer het maximum aantal cursisten is bereikt.

De cursus wordt gegeven door een gediplomeerde bridgeleraar. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de cursus voor 30 september 2009. Zij worden uitgenodigd voor een korte introductiebijeenkomst op 6 oktober (aanvang 19.30). Een e-mailtje met naam en adres naar b.c.amstelland@hotmail.com is voldoende.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.