Bijgewerkt: 25 september 2022

Braziliaanse Zumba dansvloer in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Favela Games
03-05-2016

Zumba mee en steun straatkinderen in Rio de Janeiro. Op zaterdag 21 mei 2016 wordt het Amsterdamse Bos omgetoverd tot Braziliaanse Zumba dansvloer. Met deze sportieve workshop wil de stichting ‘Help Mij Leven’ aandacht vragen voor de kansarme kinderen in de sloppenwijken in Rio de Janeiro. Met de opbrengst worden de FavelaGames georganiseerd, een meerdaags sporttoernooi, waarbij kinderen uit verschillende favela’s het tegen elkaar zullen opnemen in vijf Olympische sporten.Deze zomer zijn de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een klein deel van de stad geniet van de rijkdom die de Spelen brengen, maar dit geldt niet voor straatkinderen in de favela’s. Zij groeien op tussen de drugsbendes en de gewelddadige politie zonder, dat ze een veilige plek hebben. De stichting ‘Help Mij Leven’ organiseert daarom deze zomer het meerdaagse toernooi de FavelaGames, waardoor kinderen door middel van sport en spel in een veilige omgeving weer even onbezorgd kind kunnen zijn. Om geld in te zamelen voor de FavelaGames vindt op 21 mei 2016 een Zumba workshop plaats bij het Kleine Kinderbad in het Amsterdamse Bos. Van 13:00 tot 15:00 uur kun je mee dansen en waan je je even in de Braziliaanse danscultuur.

Door mee te doen aan de workshop draag je niet alleen bij aan een feestelijk sportevenement. De donaties zullen ook worden gebruikt om op de lange termijn een permanente sporthal bouwen in een van de favela’s, zodat de straatkinderen het hele jaar in een veilige omgeving kunnen sporten. Ga naar www.favelagames.org om je in te schrijven voor de Zumba workshop en een bijdrage te leveren aan dit goede doel.

Een favela (Portugese uitspraak: [favɛlɐ]) is een sloppenwijk in Brazilië, binnen de bebouwde kom. De eerste favela's verschenen in de late 19de eeuw en werden gebouwd door soldaten die nergens anders konden wonen. Sommige van de eerste nederzettingen werden bairros africanos (Afrikaans wijken) genoemd. Dat waren de plaatsen, waar de voormalige slaven zonder grondbezit en geen mogelijkheid voor werk woonden. In de loop der jaren zijn er veel voormalige zwarte slaven hier verplaatst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.