Bijgewerkt: 20 maart 2023

Brandweervrijwilligers gezocht

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
10-05-2011

Brandweer Amsterdam-Amstelland is op zoek naar vrijwillige brandweermensen. In mei 2011 start de brandweer een nieuwe campagne om de vrijwilligers te werven. Met deze campagne en de bijbehorende website: www.vrijwilligerbijdebrandweer.nl hoopt het korps op veel aanmeldingen. Voor alle acht vrijwillige kazernes is een aparte slogan gemaakt.

KKC-brand Amstelveen
(Foto Ronald van Doorn - 2009)

Brand op het dak van de nieuwbouw van het Keizer Karel College op 21 augustus 2009


Vrijwilligers bij de brandweer staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om in actie te kunnen komen. Het is soms zwaar werk, omdat brandweermannen, of -vrouwen aan het werk gaan, waar anderen wegrennen. Ze moeten met slachtoffers om kunnen gaan. Naast het uitrukken voor brand, verlenen zij ook assistentie bij ongevallen.

De vrijwillige brandweerkazernes zoeken mensen die interesse in en tijd hebben voor een parttime baan bij de brandweer. Een brandweerman/vrouw krijgt een basisopleiding voor brandwacht, heeft vaste oefenavonden en rukt natuurlijk op onregelmatige tijden uit. Geïnteresseerden kunnen een test doen op www.vrijwilligerbijdebrandweer.nl om te kijken, of ze geschikt zijn voor het vak.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.