Bijgewerkt: 28 september 2022

Brandweer en burgemeester controleerden brandveiligheid in het Oude Dorp

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-10-2019

Oktober staat in het teken van de Veiligheid. Daarom gingen burgemeester Tjapko Poppens en Tijs van Lieshout, sinds 1 oktober Commandant Brandweer Amsterdam-Amstelland, op vrijdag 11 oktober 2019 met brandveiligheidsadviseurs mee op huisbezoek in het Oude Dorp. Bij een huisbezoek krijgen inwoners persoonlijk advies en handige tips om de kans op brand in hun woning te verkleinen. Ook worden gratis rookmelders opgehangen. Bij dit bezoek deed burgemeester Poppens dat.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Vlnr.: Gerard Goede, Mostapha Nazih kwaliteitscontroleur bij de brandweer, Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen, Tijs van Lieshout de nieuwe commandant van de Brandweer Amsterdam-Amstelland op bezoek bij de 'Potterie Galerie het Oude Dorp' van Lidy en Anne Leegstra op 11 oktober 2019


Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Burgemeester Poppens plaatst met behulp van een plopper, een rookmelder aan het plafond onder toezicht van de brandweermannen en het echtpaar Leegstra


Jaarlijks krijgt de Brandweer Amsterdam-Amstelland meer dan 500 meldingen van brand in een woning. Vlam in de pan, kortsluiting, klussen in huis, brandstichting en roken in bed zijn nog steeds de belangrijkste oorzaken van woningbrand. Helaas vallen hier nog steeds (te) veel slachtoffers bij. Inwoners kunnen zelf veel doen om de kans op brand in huis te verkleinen of als er toch brand uitbreekt, de gevolgen te beperken. De brandweer geeft mensen graag advies om hun woning brandveiliger te maken.

Interesse in een huisbezoek? Inwoners van de gemeente Amstelveen kunnen zich aanmelden voor een gratis huisbezoek. Maak een afspraak en stuur een e-mail naar samenbrandveilig@brandweeraa.nl onder vermelding van uw aam, adres en telefoonnummer. U kunt ook bellen voor een afspraak (020) 555 6000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.