Bijgewerkt: 15 april 2024

Brandweer Amsterdam-Amstelland moet bezuinigingen

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
31-03-2011

Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft eind vorig jaar een bezuinigingstaakstelling van de gemeente opgelegd gekregen van 3,5 miljoen, te realiseren vanaf 2014. Het gemeentebestuur heeft de korpsleiding de opdracht gegeven om een aantal mogelijke maatregelen verder uit te werken.

De eerdere bezuinigingsronde (2009 / 2010) van ruim vier miljoen die nodig was om in control te komen, is gerealiseerd binnen het niet-repressieve deel van de organisatie. Om nog eens 3,5 miljoen te bezuinigen, moet er keuzes gemaakt worden die ook de uitrukdienst treffen.

Brandweer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Brandweermannen in actie met de hydraulische schaar


Voorwaarde bij deze maatregelen is dat de veiligheid van de brandweermensen en de burger niet in het geding komt. Om dit te waarborgen wordt bij elke maatregel die door het Veiligheidsbestuur wordt gekozen eerst geïnvesteerd in opleiden en oefenen van de uitrukdienst en/of het nemen van maatregelen om de brandveiligheid in wijken op het juiste niveau te brengen. Dit wordt gedaan voordat een maatregel wordt geëffectueerd in 2014. De maatregelen worden op 4 april 2011 besproken in het Veiligheidsbestuur, de raad beslist in juni.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.