Bijgewerkt: 19 april 2024

Brandweer en ambulancedienst reanimeert persoon

Nieuws -> Brandweer

Bron: Amstelveenweb.com / Brandweer
05-02-2006


Op 5 februari 2006 zondagochtend om 10 uur 33 kregen de brandweer en ambulancedienst Amsterdam-Amstelland een melding binnen, dat een persoon aan de Mr F.A. van Hallweg nr 8. moest worden gereanimeerd.

De persoon werd na de reanimatie met een autoladder en met behulp van een speciale brancard naar beneden gehesen en naar het ziekenhuis gebracht.


Brandweer Amstelveen afhijsen
(eigen collectie - 2006)

De autoladder van Brandweer Amstelveen wordt omhoog gehesen


De brandweer springt vaak bij als patiënten op hoger gelegen etages wonen en horizontaal moeten worden vervoerd.
Voor ambulancemedewerkers is het niet te doen de patiënten door de smalle trapgaten naar beneden te krijgen.

Reanimatie

Sinds december 2002 is de reanimatietaak met behulp van de Automatische Externe Defibrillator (AED) een vast onderdeel van het brandweervak in Amsterdam. In samenwerking met het Academisch Medisch Ziekenhuis participeerde Brandweer Amsterdam twee jaar lang in een proef met de AED.

Met deze apparatuur rukken brandweervoertuigen, evenals ambulances, uit naar patiënten met een hartstilstand. Brandweermensen hebben hier een speciale opleiding voor genoten.

Uit het onderzoek is gebleken dat de aanrijdtijden naar slachtoffers kunnen worden bekort als naast de ambulancedienst ook de brandweer uitrukt met  AED-apparatuur. In het kader van de proef was een deel van de kazernes hiermee uitgerust en inmiddels is de apparatuur op alle kazernes aanwezig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.