Bijgewerkt: 19 mei 2024

Brand onder het kantoorpand aan Biesbosch in Amstelveen

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
22-12-2014

De brandweer is zondagavond 21 december 2014 met groot materieel uitgerukt naar een brand die woedde in de onderdoorgang van een kantoorpand aan de Biesbosch 225 in Amstelveen. Er vielen geen gewonden. Rond 23.00 uur kwamen er diverse meldingen binnen bij de meldkamer van omwonenden die de vlammen onder het kantoorpand uit zagen slaan - meldt Brandweer Amsterdam-Amstelland.


Grotere kaart weergeven


Het leek in eerste instantie te gaan om een uitslaande brand in het pand zelf, maar de brand bleek buiten te woeden in de onderdoorgang die onder de eerste etage van het pand ligt. Omdat onduidelijk was, of er nog personen in het pand aanwezig waren, is er direct met veel personeel en materieel uitgerukt. Er bleek uiteindelijk een vrouw aanwezig in het pand. Zij heeft het pand ongedeerd kunnen verlaten.

Door de harde wind werd het vuur aangewakkerd en was er sprake van flinke rookontwikkeling en rondvliegende vuurdeeltjes. De Beneluxbaan is daarom korte tijd afgesloten geweest. Door de snelle inzet met groot materieel kon rond 23.30 het sein brand meester gegeven worden en is voorkomen, dat de brand zich heeft uitgebreid naar de eerste etage van het pand. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, dat zal onderzoek uit moeten wijzen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.